Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020

Masopustní období trvající od Tří králů do Popeleční středy bylo vždy časem zábav, bujarého veselí a také časem zabijaček, které neodmyslitelně patřily ke koloritu zimní slovácké vesnice. Návštěvníci poznali, jak taková tradiční zabijačka probíhá a co všechno k ní patří – řeznické řemeslo, čerstvé jitrničky a jelítka, tlačenka, klobásky a uzené, ovarová polévka, sladké pečivo jako koblížky, boží milosti, báleše a patenty, dobré jídlo spláchli jarošovským pivem, kvalitním vínem nebo něčím ostřejším. K masopustním tradicím patří také dobrá muzika a veselí fašankových masek v podání folklorního souboru tanců a písní Olšava z Uherského Brodu.

  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020
  • Slovácká zabijačka…a jiné masopustní tradice 2020